Aangenaam, wij zijn Klanq.

Een bureau dat lezers heldere teksten gunt.

 

Wie is Klanq?

Klanq is een initiatief van Ton Vogels. Hij werkte jarenlang bij een communicatiebureau, dacht later als communicatieadviseur mee bij het Radboudumc. Hij merkte dat woorden ongekende krachten hebben. Ze maken ideeën overtuigender, je bedrijf sprankelender en je boodschap glashelder. Teksten kunnen bruggen slaan:

  • Tussen idee en uitvoering.
  • Tussen zorgverlener en patiënt.
  • Tussen onbegrip en vertrouwen.

Dat was het startpunt om zich te specialiseren in schrijftrainingen. Klanq was geboren. Inmiddels helpen we met een team van enthousiaste trainers tal van schrijvers. Van beleidsadviseurs tot accountmanagers. Van managers tot secretariaten.

 

Waarom de naam Klanq?

Een tekst heeft een lezer nodig. Dan pas komt hij tot leven. Als schrijver is het belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Wat is de klanq van je tekst? Hoe komen de woorden over? Adviserend, geruststellend, informatief, persoonlijk? Teksten met klanq zijn teksten die naadloos aansluiten op de behoefte van je lezer. 

En we veranderden de 'k' in een 'q'. Omdat we ook een tikje eigenwijs zijn. 

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

 

 

 

©AnneToonen_Klanq_4241.jpg
©AnneToonen_Klanq_4150.jpg