Eerst helder denken, dan helder schrijven

 

Helder schrijven is het resultaat van helder denken. Vaak zien we dat schrijvers te snel gaan tikken op hun toetsenbord. Terwijl de argumenten nog onduidelijk zijn, denkfouten in redeneringen zijn geslopen en het taalgebruik nog vaag is. Daarom werken we samen met de ArgumentenFabriek: specialisten in helder denken.

 

Over de ArgumentenFabriek

De ArgumentenFabriek is het denkbedrijf voor heldere argumentatie en strategie. Dat is nodig ook. Te vaak worden besluiten genomen op basis van dikke (en ongelezen) rapporten. De ArgumentenFabriek helpt tal van organisaties om complexe vraagstukken te visualiseren. Bijvoorbeeld in de vorm van Argumentenkaarten. Zodat iedereen weer ziet waar het over gaat.  

 

Eerst denken, dan schrijven …

Soms is de tijd nog niet rijp om te schrijven. Dan kan de ArgumentenFabriek allereerst helpen met het denkwerk. Of het nu gaat om beleidskeuzes, het uitdenken van een nieuwe strategie of het in kaart brengen van een organisatiecultuur. Is dat glashelder? Dan maken wij in een schrijftraining de brug naar overtuigende teksten.

 

… of kies voor een gezamenlijke training: helder denken én helder schrijven

Een andere optie is om een totaaltraining te organiseren: helder denken, helder schrijven. Voor verschillende overheden en andere organisaties maakten we zo’n opleiding op maat. De cursisten begonnen met het structureren van hun denkwerk. Daarvoor kregen ze verschillende denkgereedschappen aangereikt. Vervolgens sloot onze schrijftraining daar naadloos op aan. Deze opleiding is erg geschikt voor adviesteksten, rapporten, kadernota’s en strategiedocumenten.

 

 

Helder_denken_en_helder_schrijven.png

Specs van de training

  • 2 dagen
  • incompany
Ook helder denken én schrijven?