Leiden jullie teksten regelmatig tot verwarring (of twintig e-mails op en neer)?

Worden jullie teksten maar half (of zelfs helemaal niet) gelezen?

Zijn jullie teksten veel afstandelijker en onpersoonlijker dan het échte contact met patiënten of collega's?

 

Geen zorgen, er is hoop. We hebben alle problemen hierboven al een keer opgelost. We denken graag met jullie mee. Hieronder lees je hoe we dat aanpakken. Iedere organisatie is anders. Net als iedere tekst. Daarom werken we met oplossingen op maat. 

 

Allereerst: een kennismaking

We zijn benieuwd wie jullie zijn. Wat is het probleem dat we met betere teksten oplossen? Wat moet het effect van een training zijn? En is jullie organisatie eigenlijk wel klaar om helder te schrijven? Dat klinkt misschien wat dreigend. Zo bedoelen we het niet. Helder schrijven vraagt echter ook om transparantie, om moed. Voor de antwoorden op deze vragen komen we graag naar jullie toe. Of we bellen, als dat beter uitkomt.  

 

Vervolgens: een oplossing

One size fits nobody. Daarom vertalen we je vraag naar een oplossing op maat. Hoe kunnen we het beste jullie beoogde resultaat halen? Onze aanpak baseren we onder andere op:

  • de huidige kwaliteit van teksten (op basis van enkele voorbeelden)
  • jullie gewenste niveau
  • de tijd die medewerkers beschikbaar hebben
  • een blijvend effect

 

Aan de slag: van workshops tot meerdaagse opleiding

Van een spiegelsessie van één uur, een workshop storytelling op een congres, tot individuele coaching-on-the-job en een opleiding van vier dagen. En alles daartussen. Bij Klanq hebben we ervaring met al deze verschillende werkvormen. Samen bepalen we de uiteindelijke aanpak. Iedere cursus heeft in ieder geval de volgende ingrediënten: 

  • Maatwerk: we werken met jullie teksten. Dat zorgt voor een groter leereffect. Bovendien herschrijven we vaak enkele teksten, zodat deelnemers meteen het effect van een andere structuur en stijl ervaren.
  • Inspiratie: onze trainingen zijn geen gortdroge colleges. Integendeel: cursisten waarderen juist de interactie, humor en creativiteit. Leren mag ook leuk zijn.
  • Meer dan punten en komma's: natuurlijk kunnen we alles vertellen over spelling en grammatica, over korte zinnen. We geloven echter niet dat we daarmee het verschil maken. Het verschil zit in anders denken en anders kijken naar de rol van teksten binnen jullie organisatie. Naar het effect dat een goede tekst heeft op de ontvanger. Als de deelnemers dat begrijpen, is de stap naar helder schrijven verrassend klein. 

 

Evalueren: hoe houden we dit vast?

Tijdens en na de cursus kijken we vooruit: hoe zorgen we voor blijvende verandering? Een cursus is immers een eerste stap op weg naar heldere teksten. We denken graag mee (en hebben tal van best practices) over hoe je enthousiasme vertaalt naar verandering. 

 

Bel of mail gerust!

We zijn benieuwd hoe teksten jullie organisatie slagvaardiger of persoonlijker maken. 

 

Schermafbeelding_2019-06-04_om_14.04.23.png
Schermafbeelding_2019-06-04_om_14.03.40.png
©AnneToonen_Klanq_4438.jpg

Meer informatie?

Ton Vogels

+31 6 48 16 57 03