Atmetis schrijft heldere en foutloze rapporten

 

Bij AtMetis werken specialisten op het gebied van risico’s en taxaties. Die expertise vertalen ze naar teksten. Denk bijvoorbeeld aan de risico-inventarisatie van een bedrijf. Hoe sla je een brug van kennis, ervaring en bevindingen naar een leesbaar rapport?

 

De vraag: scherpe én foutloze teksten

AtMetis onderscheidt zich door een pragmatische aanpak mét kennis van zaken. Toch zien ze dat niet altijd terug in de rapportages. Soms zijn die te lang of onduidelijk. Soms sluipen er slordigheden in, zoals grammaticale fouten. Jammer, want zo’n rapportage is toch het visitekaartje van AtMetis. Hoe gestructureerder en beter de tekst geschreven is, hoe meer vertrouwen het geeft.

 

De aanpak: een schrijftraining over de juiste structuur én de d’s en t’s

We organiseerden een schrijftraining met de twee ingrediënten van een heldere rapportage: structuur en stijl. Allereerst de structuur. We hebben gekeken naar een logische opbouw van een rapport. Vooral in de zogenaamde ‘vrije tekstvelden’ lagen kansen. Vóór de training leegden de adviseurs hun hoofd op papier. Tijdens de training zochten we naar een logische opbouw. Handig voor de schrijvers die meer houvast ervaren. En handig voor de lezers die de rapportages sneller lezen én een uniforme opbouw zien. Daarnaast:

 

  • gingen de deelnemers aan de slag met hun eigen rapportages;
  • verbeterden we ook de meanderende zinnen in korte pareltjes;
  • lieten we op een eenvoudige, visuele, manier de regels voor werkwoordspelling zien.

(tekst gaat verder onder foto)

Quote_Martijn_Atmetis.png

 

Het resultaat: meer uniformiteit, scherpere teksten

De expertise van AtMetis komt nog meer terug in de teksten die ze schrijven. De rapportages hebben een uniforme opbouw, waarbij er wel ruimte is voor een persoonlijke stijl. Het effect daarvan is dat de rapportages uitstralen wie AtMetis is: innovatief, pragmatisch én expert.

 

Zelf beter leren schrijven?

  • We helpen je graag op weg met een schrijftraining op maat! Bel of mail Ton gerust: 06 48165703 en ton@klanq.nl.
  • Meteen de diepte in? Lees dan ál onze schrijftips in dit artikel van 10.000 woorden.

 

Specs van de training

  • workshop
  • Incompany
Willen jullie heldere rapporten?