QA Consulting adviseert op papier

 

QA Consulting maakt complexe vraagstukken overzichtelijk. Met een team van slimme adviseurs slaan ze de brug tussen IT en de business. Communicatie is daarbij cruciaal.

 

De vraag: heldere teksten voor opdrachtgevers

De mensen van QA hebben verstand van zaken. Ze denken bijvoorbeeld mee over de omslag naar een digitale organisatie. Denk aan de inzet van AI, een strategische visie of analyse van alle processen. IT is echter niet voor iedereen glashelder. Daarnaast werken ze soms in grote, politieke organisaties waarin woorden op een weegschaal liggen. Hoe kun je overtuigende teksten schrijven, met aandacht voor de doelgroep en de context? En wat zijn de eisen aan een goed bericht, mail, advies of rapport?

 

De aanpak: een schrijftraining over lezersgerichte teksten

In de schrijftraining besteden we aandacht aan tal van teksten: van nieuwsberichten tot e-mails, van adviezen tot rapportages. Daarvoor keken we eerst naar de basisbeginselen van teksten. Welke structuur kies je voor welke tekst? Vervolgens doken we – op basis van eigen teksten – de inhoud in. Zo leerden de adviseurs:

 

  • een handige structuur om e-mails scanbaar en leesbaar te maken;
  • hoe je complexe informatie overzichtelijk presenteert;
  • hoe je positief formuleert en wat het effect daarvan is.

(tekst gaat verder onder foto)

 

Quote_Lloyd_QA.png

 

Het resultaat: duidelijkere adviesrol in teksten

Door de training kijken adviseurs anders naar hun teksten. Snel even een mail tikken? Dat kan natuurlijk nog steeds. Toch leidt gestructureerde nadenken tot meer gestructureerde teksten. Het effect daarvan is dat de expertise en adviesrol van QA Consulting nog beter naar voren komt. En klanten glashelder weten waar ze aan toe zijn.

Zelf beter leren schrijven?

  • We helpen je graag op weg met een schrijftraining op maat! Bel of mail Ton gerust: 06 48165703 en ton@klanq.nl.
  • Meteen de diepte in? Lees dan ál onze schrijftips in dit artikel van 10.000 woorden.

Specs van de training

  • workshop of training
  • Incompany