Cursus adviesrapport schrijven

Van een goed idee naar een overtuigende tekst

 

Je hebt een goed idee. Je weet bijvoorbeeld hoe je de zorg voor patiënten kunt verbeteren. Of hoe je de de leefbaarheid in de wijk verbetert. Dan volgt de volgende stap: je verwerkt je idee tot een tekst, een adviesrapport. Opeens blijkt het op papier minder overtuigend dan in je hoofd. De kracht van je idee gaat verloren in je rapport. Begrijpt de lezer eigenlijk nog wel wat je bedoelt?

Geen zorgen, je bent niet de enige die worstelt met het schrijven van adviezen. Veel schrijvers weten niet waar ze moeten beginnen. En hoe ze hun ideeën goed onderbouwen. Terwijl je daarmee juist je meerwaarde kunt laten zien. In deze cursus helpen we je graag op weg. Je leert hoe je een idee vertaalt naar een krachtige tekst. 

 

Adviesrapport schrijven: de inhoud van de training

Een overtuigend advies geeft op een logische manier antwoord op de vragen van de lezer. Het gaat er immers niet om wat jij wilt vertellen, maar wat de lezer nodig heeft. 

 

Na deze training over adviezen schrijven weet je:

 • hoe je adviseert in plaats van informeert 

 • hoe je hoofd- en bijzaken uit elkaar trekt

 • hoe je je ideeën overtuigend en helder onderbouwt 

 

Bovendien kunnen je lezers:

 • meteen zien hoe jouw idee bijdraagt aan de doelstellingen van je organisatie

 • je rapporten sneller lezen

 • duidelijke besluiten nemen 

 

 
©AnneToonen_Klanq_4443.jpg
©AnneToonen_Klanq_4162.jpg
©AnneToonen_Klanq_4447.jpg
©AnneToonen_Klanq_4284.jpg

 

Voor wie is de cursus adviesrapporten schrijven?

Deze training is voor iedereen die adviezen schrijft. Of je nu (beleids)adviseur, kwaliteitsfunctionaris, manager, bedrijfsleider, teamhoofd of projectleider bent. Daarbij gaat het om adviezen aan bijvoorbeeld het management, de raad van bestuur, de afdelingsleiding of directie. Tijdens de training krijg je praktische handvatten hoe je ideeën vertaalt naar overtuigende teksten.

 

Reacties van cursisten

 • ‘Zeer nuttig en leerzaam. Prettige balans tussen theorie en praktijk.’ (beleidsadviseur gemeente)

 • ‘De training helpt me om niet meteen te schrijven, maar eerst mijn gedachten op een rij te zetten.’ (relatiemanager Waarborgfonds voor de Zorg)

 • ‘Door de training kan ik sneller tot de kern komen van mijn advies.’ (adviseur Radboudumc)

 

Schrijf jij al glasheldere rapporten?

Dan zijn je lezers je ongetwijfeld dankbaar. Misschien is één van deze cursussen wel interessant voor je:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

 • info@klanq.nl
 • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

 • 3 dagdelen
 • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!