Cursus Bloggen

De lezer aan je lippen

 

‘We gaan bloggen!’ Met groot enthousiasme namen jullie het besluit om blogs te schrijven. Dat maakt duidelijk wat jullie doen. En het is persoonlijker dan saaie standaardteksten. Maar dan staar je naar dat lege vel. Hoe begin je? En wat zijn de ingrediënten van een boeiend blog? 

 

Cursus bloggen: de inhoud van de training

Boeiend bloggen betekent je lezer je verhaal intrekken. Keuzes maken. Fris en beeldend schrijven. Een goede blog is als een kampvuurverhaal op een zomeravond. Je hangt aan iemands lippen. Je wilt weten hoe het afloopt. De details in het verhaal blijven nog dagen in je hoofd hangen. Tijdens de cursus over blogs schrijven komen al deze punten aan bod.

 

In 10 stappen naar een boeiend blog

De valkuil van veel bloggers is dat ze te veel willen vertellen. Daardoor blijft je blog abstract en weinig prikkelend. Tijdens de cursus bloggen leer je om in 10 stappen een boeiend blog te schrijven. Gegarandeerd, want iedereen kan schrijven. 

 
 
bloggen.jpg

 

Na deze cursus Bloggen weet je:

  • hoe je een blog zo opbouwt dat de lezer niet kan stoppen met lezen

  • hoe keuzes en invalshoeken de kracht van je blog versterken

  • hoe je fris en onderscheidend schrijft

 

Bovendien:

  • kunnen lezers moeiteloos de kern van je blog navertellen

  • heeft je blog meer effect in je organisatie en daarbuiten

  • heb je na de training inspiratie voor nóg 10 andere blogs

 

Voor wie is de training?

Deze training is voor iedereen die blogs schrijft (of daarmee begint). Het maakt niet uit of je blogt voor collega’s (bijvoorbeeld via intranet), de website of social media. 

 

Val jij al op in de 70.000 blogs die dagelijks wereldwijd verschijnen?

Stuur ons dan zo'n blog op, we zijn benieuwd. Daarnaast is één van deze cursussen misschien wel interessant voor je:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

  • 2 dagdelen of 1 dag
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!