Cursus nieuwsbrieven en webteksten schrijven

Val op in de stroom aan teksten

 

Een berichtje voor intranet of internet. Een interview voor een nieuwsbrief. Het lijkt makkelijk. Toch is het voor veel schrijvers een worsteling. De kern van die worsteling: je hebt nieuws dat je wilt vertellen. Aan de andere kant moet de lezer de context, aanleiding en geschiedenis kennen om het te begrijpen. Hoe los je dit klassieke dilemma op?

Tijdens de cursus nieuwsbrieven en webberichten schrijven krijg je het antwoord. Een tipje van de sluier: een lekkerlopende tekst geeft op een logische manier antwoord op de vragen van de lezer. Dit noemen we ook wel 'piramidaal schrijven'. Deze methode is bij uitstek geschikt voor teksten voor bijvoorbeeld internet of intranet. 

 

Curus nieuwsbrieven en webberichten schrijven: de inhoud

De cursus bestaat uit de twee ingrediënten voor een soepele tekst. Structuur en stijl. Over de structuur las je hierboven al meer. Je leert welke structuur past bij het bericht dat je wilt schrijven. Vervolgens de stijl. Helaas zien we in veel teksten dezelfde, enigszins beleidsmatige, stijl. Een gemiste kans. Juist bij nieuwsberichten is het belangrijk om je lezer je bericht in te trekken. Dat doe je met prikkelende zinnen, beelden en voorbeelden.  

©AnneToonen_Klanq_4452.jpg

 

Tijdens de cursus:

  • leer je hoe je bepaalt wat de kern van je tekst is
  • bedenk je wat de lezer nodig heeft (en wat niet)
  • gebruik je een heldere alineaopbouw voor overzicht en rust

 

Daarnaast:

  • vermijd je jargon en schrijf je toegankelijk
  • leer je hoe je kabbelende zinnen verandert in glanzende pareltjes
  • krijg je handvatten voor pakkende voorbeelden en anekdotes

 

Voor wie is de cursus nieuwsbrieven en webteksten schrijven?

De cursus is voor iedereen die deze teksten schrijft. Het maakt niet uit of jullie nét een eerste nieuwsbrief verstuurd hebben of dat nog moeten doen. Of misschien schrijven jullie al jaren intranetberichten en wil je een frisse blik. 

 

Printen lezers jouw nieuwsberichten uit en lijsten ze die in?

Dan voegt deze training voor jou waarschijnlijk niets toe. Deze training kunnen wél interessant voor je zijn:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

  • 2 dagdelen
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!