Schrijfcursus Rapporteren

Maak je lezer gelukkig. Bespaar jezelf schrijftijd.

 

Waarom leest de ene tekst als een trein? Terwijl je worstelt met de andere? Het geheim: een lezersgerichte structuur en stijl. Tijdens de cursus Rapporteren leer je teksten schrijven waar lezers blij van worden.

Veel schrijvers maken twee klassieke fouten. Allereerst beginnen ze gewoon te tikken. Zonder strategie, zonder plan. Daarnaast zijn ze vooral bezig met wat ze willen vertellen. Terwijl de belangrijkste vraag is: wat wil je lezer weten?

 

Cursus Rapporteren: de inhoud van de training

De schrijfcursus geeft je concrete en praktische handvatten om een tekst te schrijven. Of het nu een rapport, memo of notitie is. We beginnen met de basis van de tekst: een lezersgerichte structuur. Dat is een structuur die op een logische manier antwoord geeft op de vragen van de lezer. Vervolgens leer je om helder, modern én prikkelend te schrijven.

 

Na deze schrijfcursus weet je:

 • hoe je de gelijk-goed-methode vervangt door een schrijfstrategie
 • wat de opbouw is van de belangrijkste tekstsoorten
 • hoe je in een tekst meteen tot de essentie komt

Het voordeel voor je lezer:

 • minder puzzelen, meer duidelijkheid
 • de teksten zijn sneller te lezen
 • hij denkt positiever over jou of je organisatie
   
©AnneToonen_Klanq_-3.jpg
©AnneToonen_Klanq_4450.jpg


Voor wie is de schrijfcursus Rapporteren?

Deze training is voor iedereen die rapporten, memo's of notities schrijft. Het maakt niet uit of je beleidsmedewerker, adviseur, verpleegkundige, teamleider of adviseur bent. Bovendien maakt het ook niet uit wat voor teksten je schrijft. Tijdens de training gaan we namelijk juist in op de basisprincipes van iedere heldere tekst.

 

Gemiddelde beoordeling: 8.9!

Ruim 400 medewerkers van verschillende instellingen volgden deze training over helder schrijven. Ze beoordeelden de training met een 8,9!

 

Schrijf jij al glasheldere rapporten?

Dan zijn je lezers je ongetwijfeld dankbaar. Misschien is één van deze cursussen wel interessant voor je:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

 • info@klanq.nl
 • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

 

 

Specs van de training

 • 1 dag
 • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!