Cursus e-mails schrijven

Een lege mailbox en gelukkige lezers

 

Je hebt nog vijf minuten voor je volgende overleg. Nog even die e-mail tikken. Send. Klaar. Tot je een uur later de reactie van je collega bekijkt. Hij heeft er niets van begrijpen. Met een zucht formuleer je een antwoord, met een aantal collega’s in de cc. 

E-mails zijn een belangrijke bron voor miscommunicatie. De ander begrijpt je niet (of pas na tien e-mails). Of je meedenkende toon lijkt opeens dwingend. Dat is niet zo gek. Een e-mail is zo verstuurd. We nemen te weinig tijd om na te denken: wat wil je écht zeggen? Hoe breng je dat over? En is een e-mail wel het beste middel?

 

E-mails schrijven: de inhoud van de training

Een zakelijke e-mail is kort en bondig. De boodschap moet helder zijn. De uitdaging is om in zo’n korte tekst wél de juiste stijl en toon te gebruiken. 

 

Na deze cursus over e-mails schrijven weet je:

- hoe je een e-mail zo opbouwt dat de ander je meteen begrijpt 

- hoe je helder en toegankelijk schrijft

- hoe je in e-mails uitstraalt wie je bent

 

Dat weet je door:

- een beproefde structuur voor iedere e-mail

- een methode om sneller en duidelijker te schrijven

- handige handvatten om iedere zin begrijpelijk te maken

 

 

 
©AnneToonen_Klanq_2.jpg

 

Voor wie is de training over e-mailen?

Deze training is voor iedereen die  e-mails schrijft. Of je nu werkt als secretaresse, (beleids)adviseur, manager of projectleider. De training is geen gortdroge opsomming van theorie. Integendeel: je gaat aan de slag met je eigen teksten. 

 

Heb jij al een lege mailbox?

Dan gaat het e-mailen je gelukkig goed af.  Misschien is één van deze cursussen wel interessant voor je:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

  • 2 dagdelen
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!