Cursus offertes

Overtuig je klant: laat je oplossing aansluiten op een probleem

 

Hoe verkoop je een idee of product? De grootste valkuil: je product zélf centraal zetten. Alle kenmerken en specificaties noemen. Na het lezen van je offerte heeft je klant een prima idee van wat jij allemaal kunt en weet. Maar is het ook een oplossing voor zijn probleem?

Vergroot de overtuigingskracht en winkans van je offertes via deze cursus. Het effect is niet alleen dat je klanten enthousiast maakt voor jouw oplossing. In de praktijk merken we ook dat een andere manier van schrijven helpt om een langdurige relatie op te bouwen. Het geheim? Laat zien dat je de klant écht begrijpt. 

 

Cursus offertes schrijven: de inhoud

Tijden de cursus over offertes leer je om vanuit de klant te denken. Wat heeft de ander nodig? Het maakt daarbij niet uit of je offertes schrijft voor interne klanten (zoals afdelingen). Of als adviesbureau een dienst verkoopt. Vervolgens gaan we aan de slag met het scherp verwoorden van je aanbod. Daarbij is het belangrijk om kenmerken te vertalen naar voordelen. Wat kan je klant ermee? Een zin als 'Wij werken met de PDCA-cyclus' is vooral voor de schrijver interessant. Als je dat vertaalt naar 'Je bent gegarandeerd van blijvende verandering' weet de klant ook wat hij eraan heeft. Tot slot leer je om helder, wervend en prikkelend te schrijven. Scherpe ideeën hebben immers scherpe teksten nodig. 

 

Na deze schrijfcursus:

  • ken je de meest overtuigende opbouw van een offerte
  • weet je hoe je je kunt onderscheiden van je concurrenten
  • vergroot je de winkans van je offertes

Bovendien:

  • sprankelen je offertes door heldere en verrassende taal
  • wordt je product of dienst nog waardevoller, omdat je het effect beschrijft
  • bouw je een relatie op met je klant omdat je laat zien dat je hem begrijpt

Voor wie is de cursus offertes schrijven?

De cursus is voor iedereen die zijn ideeën of producten via een offerte verkoopt. 

Krijg jij altijd een 'ja' op je offerte?

Dan is deze training overbodig. Misschien is één van deze cursussen wel interessant voor je:

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

  • 2 dagdelen
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op