Cursus vacatureteksten schrijven

Verleid je nieuwe collega

 

Jullie hebben nieuwe collega’s nodig. Liefst vandaag al. Daarin zijn jullie niet alleen. Onder andere zorginstellingen en IT-bedrijven vissen in dezelfde vijver op zoek naar nieuwe mensen. Hoe maak je het verschil? Alles begint met die eerste kennismaking: jullie vacaturetekst. Maar hoe schrijf je onderscheidende, aantrekkelijke en unieke vacatureteksten? 

 

In het wervingsproces wordt vaak de minste tijd besteed aan het schrijven van de vacaturetekst. Raar eigenlijk, want juist die tekst is het verschil tussen wél of níet solliciteren. Onze ervaring is dat deze teksten vaak erg algemeen zijn. Ze zeggen heel weinig over jullie. Of over het team waarin iemand komt te werken. Ze staan daarentegen vol met nietszeggende containerbegrippen. Of leggen de nadruk op wat een organisatie vraagt in plaats van wat ze te bieden heeft. 

 

Vacatureteksten schrijven: de inhoud van de training

Een vacaturetekst moet verleiden. Je probeert de functie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Aan de andere kant is een vacaturetekst een filter: je wilt immers de juiste kandidaten trekken. Tot slot probeer je de identiteit en sfeer van jullie organisatie duidelijk te maken. 

 

 
©AnneToonen_Klanq_4450.jpg

Na de training over het schrijven van vacatures weet je:

  • hoe je vacatureteksten schijft die wél passen bij jullie organisatie
  • hoe je van een functieprofiel een wervende tekst maakt
  • wat de do’s en don’ts zijn in eisen en voorwaarden

 

Het voordeel voor jullie organisatie:

  • jullie trekken sneller de juiste kandidaten aan
  • het wervingsproces kost minder tijd (en frustratie)
  • jullie werken aan employer branding: een consistent en herkenbaar beeld

 

Voor wie is de training?

Deze training is voor iedereen die bezig is met vacatureteksten. Van HR-managers of -medewerkers tot recruiters. Tijdens de training gaan we aan de slag met jullie eigen vacatures. Stap voor stap herschrijven we ze tot unieke teksten die je de volgende dag al kunt gebruiken. 

 

Geen personeelstekort?

Dan zijn jullie vacatureteksten ongetwijfeld al onderscheidend genoeg. Wil je je schrijfvaardigheden toch aanscherpen? Kijk dan eens bij één van deze trainingen:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

Specs van de training

  • 3 dagdelen
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!