Storytelling: Van droge informatie naar een pakkend verhaal

 

Die presentatie met die fraai opgemaakte Powerpointslides.

Slide 17: het organogram met de kleurrijk ingetekende afdelingen.

Slide 24: de nieuwe cultuurwaarden.

Slide 27: de afspraken.

Weet je het nog?

 

Natuurlijk niet! We zijn powerpointmoe. We willen geen informatie, we willen een verhaal. Dat is diep verankerd in onze genen. Verhalen waren ooit de belangrijkste manier om informatie over te brengen, om een groepsgevoel te creëren.

 

Eigenlijk is er niet zoveel veranderd. We beleven de werkelijkheid nog steeds als een verhaal. We zijn altijd op zoek naar verbanden, proberen betekenis in de chaotische werkelijkheid te zien. Storytelling is een simpel antwoord op onze behoefte aan verhalen. Het is de overtuigende verpakking voor je doelen, je waarden, je organisatie.

 

Van informatie naar een verhaal

Hoe pak je dat aan? Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoe een verhaal in elkaar zit. Een goed verhaal heeft de volgende ingrediënten:

  • een hoofdpersoon
  • een conflict 
  • een oplossing

 

Don't give them 4, give them 2 + 2

Vertel vooral niet te veel. Laat mensen moeite doen. Als we zélf de som oplossen, kunnen we de informatie beter onthouden en reproduceren. Zo is het ook met verhalen. 

 

Na deze training

  • ken je de structuur van een goed verhaal
  • kun je droge informatie vertalen naar een overtuigende tekst 
  • vergroot je de impact van je boodschap

 

Voor wie is de cursus Storytelling?

Voor iedereen die zijn publiek wil boeien, maar tóch vaak een nieuwe Powerpointdia vol schrijft. 

 

Hangen lezers al aan je lippen?

Fijn, dan ben jij al een echte verhalenverteller. Misschien is één van deze cursussen wel interessant voor je:

 

Liever een cursus op maat?

Schrijf jij andere teksten? Of wil je een combinatie van alles? Als een ervaren chef-kok mixen we jouw ingrediënten tot een smaakvolle cursus. Informeer gerust naar de mogelijkheden via:

  • info@klanq.nl
  • 06 48165703

 

Schrijven met Klanq

Een spiegel. Dat is het belangrijkste instrument tijdens onze trainingen. Hoe duidelijk, meedenkend of verrassend zijn je teksten? Je leert om vanuit de lezer te denken. Wat heeft de ander nodig? Schrijven met Klanq betekent tot de kern komen, geen verhullend taalgebruik én lef hebben. Want scherpe teksten vragen om scherpe keuzes vooraf. Zonder doel is een tekst stuurloos. Schrijven met Klanq betekent ook mínder tijd bezig zijn met teksten. Eindelijk stoppen met worstelen, met eindeloos schaven of juist naar dat lege vel staren. We wijzen je de sluipweggetjes naar heldere teksten. Ervaar het zelf. Volg een training. 

 

 

Specs van de training

  • 2 dagdelen of 1 dag
  • Incompany: bij jullie organisatie
Interesse? Neem contact op!